Menu
Your Cart

Желязо 27 мг 110 таблетки | 21st Century БМ

Желязо 27 мг 110 таблетки | 21st Century

 • Недостигът на желязо при бременните може да доведе до ненормална бременност Грижи се за правилната функция на черния дроб
 • Улеснява снабдяването на мозъка и сърцето с кислород
 • При заболявания като диабет и язва
 • Премахва умората
 • Спомага за увеличаване на растежа

Какво знаем за Желязото?

Днес животът ни е изключително зает. Като се има предвид, че винаги сме на път, изтощението и умората изглеждат като всекидневен проблеми, които често преписваме на нашите трескави графици. Те обаче могат да бъдат причинени и от недостиг на желязо. Желязото е едно от основните хранителни вещества, които тялото Ви изисква, за да изпълнява ежедневните си дейности. Основните му функции включват метаболизирането на протеини и производството на хемоглобин, ензими и червени кръвни клетки (RBCs). По-ниският брой на червените кръвни клетки може да увреди прехвърлянето на кислород към различните тъкани и органи в тялото.Хемоглобинът е основният транспортер на кислорода от белите дробове до тъканите на тялото, докато миоглобинът е в мускулните клетки и прави възможно приемането, съхранението, транспортирането и отделянето на кислород в тях. Около 5% от тях се намират като компоненти на различни протеини и като необходими елементи при някои ензимни реакции.

Защо да приемаме Желязо на таблетки?

Желязото помага да се запазят много жизнени функции в тялотоЖелязото помага да се запазят много жизнени функции в тялото, включително обща енергия и фокус, стомашно-чревни процеси, имунната система и регулирането на телесната температура. Предимствата на желязото често остават незабелязани, докато не стане късно. 
Както споменахме желязото е важен компонент на хемоглобина - веществото в червените кръвни клетки, което носи кислород от белите дробове, за да го транспортира в тялото ви. Хемоглобинът представлява около две трети от желязото на тялото. Ако нямате достатъчно желязо, тялото ви не може да направи достатъчно здрави, носещи кислород червени кръвни клетки. Липсата на червени кръвни клетки се нарича анемия и се получава при дефицит на желязо. Без здрави червени кръвни клетки, тялото ви не може да получи достатъчно кислород. Това изчерпване може да засегне всичко от мозъчната функция до способността на имунната ни система да се бори с инфекциите.  Желязо таблетки от 21st Century  на чудесна цена се препоръчва най-вече по време на бременност. Недостигът на желязо при бременните може да доведе до ненормална бременност или по-ранно раждане на плода.
Недостатъчното желязо в диетата може също така да повлияе на ефективността, с която тялото използва енергия. Желязото носи кислород до мускулите и мозъка и е от съществено значение както за умственото, така и за физическото представяне. Ниските нива на желязо може да доведат до липса на фокус, повишена раздразнителност и намалена издръжливост. Освен че е важен участник в енергийния метаболизъм в човешкото тяло желязото играе ключова роля и в осигуряването на здравина на имунната система. По този начин тялото се овладява достатъчно, за да се бори срещу редица заболявания и инфекции. Без него нямаше да има хемоглобин; без хемоглобин няма да има кислород. Лечебният процес се нуждае от това съществено хранително вещество да се случи.

Какво се случва при дефицит на желязо?

Спанакът е един от важните източници на желязоДефицитът на желязо възниква, когато тялото няма достатъчно количество минерално желязо. Това води до необичайно ниски нива на червените кръвни клетки. Ако тялото ви няма достатъчно хемоглобин, вашите тъкани и мускули няма да получат достатъчно кислород и да могат да работят ефективно. Това води до състояние, наречено анемия. Въпреки че има различни видове анемия, желязо-дефицитната анемия е най-разпространената в световен мащаб. Честите причини за дефицит на желязо включват недостатъчен прием на желязо поради лоша диета или рестриктивна диета, възпаление на червата, повишени изисквания по време на бременност и загуба на кръв при тежък месечен цикъл или вътрешно кървене.
Каквато и да е причината, дефицитът на желязо може да доведе до неприятни симптоми, които могат да повлияят на качеството Ви на живот. Те включват лошо здраве, концентрация и производителност. Признаците и симптомите на недостиг на желязо варират в зависимост от тежестта на анемията, от това колко бързо се развива, от възрастта и от текущото ви състояние на здравето.

Кои са най-големите източници на Желязо?

 • Говежди или пилешки черен дроб
 • Мекотели или миди
 • Стриди
 • Говеждо месо
 • Костур, сьомга или риба тон
 • Шунка
 • Спирулина
 • Леща
 • Черен шоколад
 • Спанак
 • Боб
 • Шам-фъстъци
 • Стафиди

Начин на употреба: Приемайте 1 таблетка дневно по време на хранене за максимални резултати, или както е указано от Вашия лекар.

Брой: 110 таблетки
Дозировка: 1 таблетка

СъставСтойност%ПДД
Калций(като калциев карбонат)110мг11%
Желязо(като железен глюконат)27мг150%

Други съставки:целулоза, кроскармелоза,стеаринова киселина,силициев диоксид, магнезиев стеарат, титаниев диоксид и изкуствени оцветители (FD&C Blue #2, FD&C Red #40).
Начин на съхранение: Съхранявайте при стайна температура. Да се ​​съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте, ако продуктът да изглежда подправен или печатът е счупен.
Не съдържа: захар, сол, мая, консерванти, изкуствени аромати или оцветители.
Важно: Случайно предозиране на желязо-съдържащи продукти е водеща причина за фатални отравяния при деца под 6. В случай на случайно предозиране, обадете се незабавно на лекар или контрол токсикологичен център.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър

България - 4.90 лв

Румъния - до 1кг - 9.90 лв, над 1кг - 10.90 лв

Гърция - до 1кг - 9.90 лв, над 1кг - 10.90 лв

Англия, Шотландия (англоговорящи) - до 0.350 кг - 11.60 лв, над 0.350 кг - 13.80 лв

Германия, Австрия (немскоговорящи) - до 0.350 кг - 11.60 лв, над 0.350 кг - 13.80 лв

Русия, Украйна, Молдова - до 0.350 кг - 11.60 лв, над 0.350 кг - 13.80 лв

За продуктите, в чиито описание е упомената друга цена се прилага съответната тафира. При специфични случаи куриерската услуга може да варира и се определя при поръчката. Според съответната държава се избира предпочитан метод за доставка от клиента. Повече информация може да намерите на сайта на Български пощи

Този сайт използва бисквитки.
Viber