Menu
Your Cart

Глицин на прах 454 гр | Now Foods БМ

Глицин на прах 454 гр | Now Foods

  • Мощен антиоксидант
  • Стимулира имунната система
  • Важна за ДНК и РНК;
  • Поддържа производство на енергия
  • Хранителна добавка Глицин чист прах от Now Foods на супер цена

Какво представлява Глицин?

Глицин е прекурсор на креатин, който се използва за конструиране на ДНК и РНК.Glycine е не-есенциална аминокиселина и има най-простата структура на всички аминокиселини, което и позволява да се побере лесно в рамките на протеиновите вериги и да направи място за структурно-големи аминокиселини. Тази функция  я прави много важна и специфична за всички телесни функции. Глицин е прекурсор на креатин, който се използва за конструиране на ДНК и РНК.
Аминокиселината глицин не е хирален и има само една форма без D-или L-наименование. Глицинът е безвреден и представлява кристален прах без мирис и цвят. В естествен вид се среща във всички живи организми (без изключение), в сложния състав на белтъчните молекули.
 
Глицинът като неесенциална /заменима/ аминокиселина, участва в състава на белтъците. Глицинът е най-малката аминокиселина, но за сметка на това е една от най-съществените аминокиселини, произвеждани от организма. Може да се използва за създаване на мускулна тъкан и да преобразува глюкозата в енергия. Глицинът участва в биосинтеза на различни метаболити в човешкото тяло. Той е съставна част на креатина, на пуриновото ядро и взема участие в синтеза на нуклеиновите киселини. Също така доставя азот за синтеза на други аминокиселини.

Кои са ползите от глицина?

Глицина не е важен само за създаването на мускулна тъкан и преобразуването на глюкозата в енергия. Но също така глицина е от съществено значение и за поддържането на здрави централна нервна система и храносмилателна система.
Някои изследвания в последните години доказват, че глицинът предпазва от някои видове рак, благодарение на своето антиоксидантно действие. Той се използва от организма за изграждането на нормални ДНК и РНК направления.

За какво се използва Glycine - Глицин на прах ?

Глицин на прах на топ цена може да се използва още при: намалена умствена работоспособност, девиантни форми на поведението при децата и подрастващитеТой се използва при стомашни язви, нервни разстройства (шизофрения), превъзбуденост, безсъние, ниска кръвна захар, подагра. Също така може  да облекчи и намали мускулните спазми, симптоми на простатна хиперплазия, както и да засили имунната система.
Глицин на прах на топ цена може да се използва още при: намалена умствена работоспособност, девиантни форми на поведението при децата и подрастващите, психоемоциално напрежение в стресови ситуации, като например изпити, конфликтни ситуации, при различни функционални и органични заболявания на нервната система, съпроводени с повишена възбуденост, емоционална нестабилност, понижение на умствената работоспособност и нарушение на съня (неврози, неврозоподобни състояния,вегетативна дистония, последствия от инфекция на нервите перинатални и други форми на енцефалопатия и когато е в следствие от алкохол, ишемически инсулт.

Кои са източниците на глицин и кои може да го приема?

В много храни съдържат глицин, основните източници са богати на протеини – риба, месо, бобови растения и млечни продукти.
Хората в добро физическо състояние не се нуждаят от допълнителен прием на глицин под формата на хранителни добавки. При необходимост глицин се приема само под лекарски надзор.
Вероятността от развитие на дефицит на глицин е много малка, тъй като тялото може да синтезира достатъчно количество глицин. Именно затова спада към групата на неесенциалните /заменими киселини/, което означава, че той може да се синтезира и в тялото.

Кои не трябва да приема глицин на прах?

Според проучванията върху  действието на глицин, той няма токсични ефекти. Въпреки всичко, хората с бъбречни или чернодробни заболявания е добре да се консултират с лекар преди да приемат големи количества аминокиселини. Иначе може да възникне нежелано усложнение.

Как глицин въздейства върху организма?

Глицинът рядко може да бъде причина за алергични реакции. Добавката изпълнява роля на регулатор на обменните процеси в организма, намалява психическото и емоционално напрежение, действа благоприятно върху мисловната дейност. Наблюдава се и подобряване на настроението при употребата на веществото, също и по-лесно заспиване. Изследвания показват, че глицинът намалява токсичното и разрушаващо действия на алкохола върху нервната система.

Начин на употреба: Като хранителна добавка, приемайте 1/4 чаена лъжичка смесени във вода от 1 до 3 пъти дневно.

Дозировка: 1/4 чаена лъжичка (1,0 гр)
Дози в опаковка: 454

Състав:Стойност:%ПДД
Glycine (Free-Form) 1.0 г (1000 мг)*

* Процент дневни стойности са на базата на 2000 калории диета.
† Daily Value не е установено.
 
Други съставки: Няма.
Не съдържа: захар, сол, нишесте, мая, пшеница, глутен, царевица, соя, мляко, яйца, миди или консерванти. Вегетариански / вегански продукт.

Съхранявайте на хладно и сухо място. Моля, рециклирайте. 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър

България - 4.90 лв

Румъния - до 1кг - 9.90 лв, над 1кг - 10.90 лв

Гърция - до 1кг - 9.90 лв, над 1кг - 10.90 лв

Англия, Шотландия (англоговорящи) - до 0.350 кг - 11.60 лв, над 0.350 кг - 13.80 лв

Германия, Австрия (немскоговорящи) - до 0.350 кг - 11.60 лв, над 0.350 кг - 13.80 лв

Русия, Украйна, Молдова - до 0.350 кг - 11.60 лв, над 0.350 кг - 13.80 лв

За продуктите, в чиито описание е упомената друга цена се прилага съответната тафира. При специфични случаи куриерската услуга може да варира и се определя при поръчката. Според съответната държава се избира предпочитан метод за доставка от клиента. Повече информация може да намерите на сайта на Български пощи

Този сайт използва бисквитки.
Viber