Menu
Your Cart

Изгаряния

Леките наранявания като изгаряния, могат да бъдат причинени от топлина, химикали и прекомерно излагане на слънце. Първа степен изгаряния са най-мекия тип и може да се погрижите сами за него във вкъщи. Изгарянията от втора и  трета степен следва да се разглеждат от лекар, тъй като те могат да повредят дълбоките слоеве на кожата и да се заразят.
Изгарянето представлява увреждане на плътта или кожата и подлежащите ѝ структури, понякога съчетано с общи реакции от страна на организма, в резултат от действието на различни физични или химични фактори, като топлина,  електричество, химикали,  триене  или  радиация. Изгаряния, които засягат само повърхностния слой на кожата (епидермиса), са известни като епидермални или изгаряния от първа степен. Когато увреждането засегне някои от подлежащите слоеве на дермата, изгарянето е частично дермално или изгаряне от втора степен. При изгаряне с разрушаване на дермата в пълна дълбочина или трета степен, увреждането се разпростира до всички слоеве на кожата. Изгарянето от четвърта степен включва увреждане на разположени още по-дълбоко тъкани като мускул или кост.
За да окажете първа помощ на човек с изгаряне, потопете засегнатата част в студена вода. Продуктите, които ще облекчат болката от изгарянето и ще помогнат за по-бързото заздравяване трябва да включват в състава си алое вера и невен.

Няма продукти в тази категория.

Този сайт използва бисквитки.
Viber