Menu
Your Cart

Кардиомиопатия

Заболяването, което първично засяга миокарда (мускулатурата) на сърцето. Кардиомиопатия е общ термин за група невъзпалителни сърдечни заболявания, с известна или неизвестна етиология, при които се наблюдава засягането на сърдечния мускул от дилатация /отпускане и разширение на миокарда/, хипертрофия /увеличаване размерите на миокарда/, фиброза и дегенерация. Две основни категории на болестта включват исхемична и не-исхемична кардиомиопатия. Исхемична кардиомиопатия настъпва, когато сърдечният мускул е увреден от инфаркт; не-исхемична кардиомиопатия е причинена от други фактори. Кардиомиопатиите се разделят на първични - когато не е изяснена причината, и вторични - когато са в резултат на друго заболяване, етиологията е ясна. В зависимост от измененията на миокарда се различават дилатативна, хипертрофична и рестриктивна кардиомиопатия. Пример за вторични кардиомиопатии са алкохолната кардиомиопатия, тиреотоксичната, диабетна и др.
Симптомите при кардиомиопатия се характеризат с лесна умора, задух, сърцебиене, ограничен физически капацитет, болка зад гръдната кост и синкоп /временно изпадане в безсъзнание/. Трябва да се знае, че кардиомиопатията дълги години може да не предизвика никакви симптоми и оплаквания, а да се открие съвсем случайно, по време на преглед заради друго заболяване. Някои добавки могат да помогнат за поддържане на функцията на сърцето, като  коензим Q10 (CoQ10) и L Carnitine.

Екстракт от Гроздови Семки 60/200 капсули | 21st Century БМ
Топ марка USA
Марка: 21st Century Health Care USA - Вносител Модел: Grape Seed Extract 60/200 Capsules
Екстракт от Гроздови Семки 60/200 капсули | 21st CenturyМощни антиоксидантни свойства За по-добро кръвообращение По-ниска кръвна захар Прави кожата еластична Поддържа сърдечно –съдовата система  Протектор на кръвоносните съдове Подобрява общото състояние на тъканите..
32.99 лв.
Без данък:32.99 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Този сайт използва бисквитки.
Viber