Menu
Your Cart

Макулна Дегенерация

Напоследък проблемът „очно здраве“  става все по-актуален и учените фокусират интереса си към изясняване ролята на рисковите фактори и изграждане на ефективна профилактика. Двете основни болести на очите са катаракта и възрастово обусловената макулна дегенерация. И двете болести са свързани с диабетазатлъстяването и процесите на стареене.
Макулната дегенерация представлява патологично състояние, което включва в себе си различни заболявания на очите и най-често се проявява с нарушение в централното зрение, а периферното остава запазено. В резултат на това се затруднява четенето, ясното фокусиране на предмети, разпознаването на лица. Постепенно се появява замъгляване и размазване на зрението, което силно затруднява ежедневието на човек и влошава качеството му на живот.
Съществуват две форми на болестта: Суха форма и Мокра (ексудативна или неоваскуларна) форма. Сухата форма поради бавния и ход на протичане обикновено се третира с консервативно лечение. Често за тази цел се избират антиоксидантите, които намаляват количеството на свободните радикали в организма и така предпазват ретината от допълнителна увреда. Най-често се използват витамини С и Е, както и комбинацията между бета-каротен и цинк. При мократа форма на макулната дегенерация има различни начини на лечение, които се стремят да намалят загубата на централното зрение.

Can-C Капки за Очи против Катаракта 2 X 5 мл Can-C Капки за Очи против Катаракта 2 X 5 мл
Ново Не е в наличност
Модел: Can-C Cataract Eye Drops 2X5 ml
Can-C Капки за Очи против Катаракта 2 X 5 мл100% натурален продукт Одобрен от IVP Ефективен и напълно безопасен за здрави очи Подобрява функциите на роговицата 100% чист N-ацетилкарнозин При сухота в очите Подходящ за хора работещи на компютър При нарушения в лещата на окото С..
69.90 лв.
Без данък:69.90 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Този сайт използва бисквитки.
Viber