Menu
Your Cart

Здрав Нос

За здравето на носа е важна чистата среда, тъй като потенциално вредни замърсители могат да навредят на функцията на носа. Има много различни условия, които могат да повлияят на носа. Те включват  сенна хрема, астма и алергии. Изразеният дихателен орган предпазва от простудни заболявания. Носът може да намали със 7% микробите, които попадат в организма, когато дишаме.
Обичайните симптоми свързани с носа, често нямат нищо общо с алергията. Кихането, течащият или запушен нос, сърбежи на очите и кожата са най-често срещаните алергични симптоми. Кихането е начин организмът да се освободи от прах и др. дразнители, като ги изхвърли с нормалните секрети. При наличие на алергия кихането продължава често с дни без причина, като невинаги се отделя секрет. Ако имате течащ нос, секретът е бистър и воднист за разлика от този при настинка, който е гъст и жълтеникав. Носът може да се запушва вследствие на набъбването на лигавицата.
Сенната хрема е вид алергия, която се проявява в кихане, сърбеж в носа, очите, устата, силно повишена секреция и чувство за отпадналост. Предизвиква се от въздушното опрашване на растенията през пролетно-летния сезон. Симптомите на това неприятно състояние се засилват при слънчево, сухо и ветровито време и намаляват при дъждовно. Сенната хрема не е заболяване, а вид алергия. Свойството да се отделя секрет се отличава от обикновената хрема с това, че течността минава освен през носа, и през гърлото. Това може да предизвика конюктивити, възпаления, хроничен синузит, бронхити и астми, тъй като секрета се разпространява и в долните дихателни пътища. Натуралните продукти за промивка на носната кухина и спрейовете могат да помогнат за по-доброто здраве за носа.

Няма продукти в тази категория.

Този сайт използва бисквитки.
Viber